06-41914054

Spel- en verhaaaltherapie

Wat is  spel- & verhaaltherapie?

Soms is het onduidelijk waarom een kind sociaal-emotioneel vastloopt, onbegrepen gedrag laat zien of achterloopt op school. Spel- en verhaaltherapie is een kindvriendelijke manier om tot de kern van het probleem te komen. Het geeft ouders en school inzichten om het kind te kunnen helpen en een diagnose zorgt ook voor meer begrip van de omgeving.

Hoe werkt het ?

Speltherapie is voor jonge kinderen. Bij speltherapie praat ik met een kind terwijl ik hem of haar een tekening laat maken. De tekening geeft mij inzicht in wat het kind  van binnen bezighoudt. Ik  selecteer een beeld dat het kind raakt , bijvoorbeeld de olifant. Die gaat een hoofdrol spelen in het verhaal.

Ik stel vragen als: “Hoe voelt de olifant zich in de klas?” Het kind gaat mee in het verhaal en geeft antwoorden die van toepassing zijn op hem of haar zelf. Samen zorgen we dat het verhaal een nieuwe wending krijgt, door bijvoorbeeld een vriendje toe te voegen, waardoor de olifant zich minder eenzaam voelt.

Het kind gaat zich daadwerkelijk anders voelen en wordt sterker. Ik werk graag met spel- en verhaaltherapie. Verhaaltherapie is voor oudere kinderen. Ik werk graag met spel- en verhaaltherapie, beiden een vorm van psychotherapie die echt werken voor kinderen en jongeren.

contact

8 + 3 =

Neem contact op met Sylvia!

6 + 10 =

Drs. Sylvia van Loenen

MASTER ORTHOPEDAGOOG

EMDR

Spel- en verhaaltherapie voor kinderen en (jong)volwassenen

 

Villa Xaverius
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen

snmvanloenen ad gmail.com
06-41914054

Vormgeving en bouw website Robert Zwart - Teksten Gizella Komondy